Kraamzorg Beilen

Dag 1

Ik heb misschien wel je bevalling geassisteerd, of je bent in het ziekenhuis bevallen en je komt thuis. Welkom, ik ben er voor je! Ik voer de controles uit van jou en je baby. Ik adviseer je met de voeding die je wilt gaan geven en geef je tips omtrent de verzorging van jullie baby, zodat jullie vertrouwt de nacht in kunnen gaan.

Dag 2

Goedemorgen, we spreken de nacht door, je baby heeft misschien veel geslapen en moet bijkomen van zijn of haar geboorte. Jij hebt misschien wat minder geslapen door alle adrenaline van het net moeder zijn. Deze dag voer ik net als alle komende dagen de controles van jou en je baby uit. Om te kunnen zien of jij goed hersteld van je bevalling en of je kindje een gezonde start maakt na zijn of haar geboorte. Misschien kan hij of zij wel even in bad. Ik help je de hele dag door met de voeding voor je baby en ik verricht huishoudelijke werkzaamheden, welke ik elke dag bij houd. Kun jij lekker genieten van je baby. Heerlijk toch!

Dag 3

Goed geslapen? Waarschijnlijk ben je moe, je lichaam komt nu tot rust, de adrenaline neemt af. Het voeden à 3 uur breekt je misschien wel op. Daar kun je toch nooit aan wennen, gebroken nachten... gelukkig ben ik er deze heel dag weer voor je en je gezin.

Dag 4

Je baby is misschien wat afgevallen, wat heel normaal is de eerste dagen, de controles houd ik weer goed in de gaten zoals het observeren van je baby zijn of haar gedrag, tevredenheid, het tot zich nemen van zijn of haar voeding, alsmede slaapgedrag en de hoeveelheid plas en poepluiers. Maar misschien is je baby ook al wel gegroeid, wauw top hoor!

Dag 5

Heb je al kraamtranen gehad, hihi hoeft niet hoor. Is helemaal niet gezegd dát en anders is het heel normaal. Misschien heeft je baby al wel de gehoortest en hielprik gehad gisteren en anders komt dat vandaag. Hier komt de screener voor langs van de jeugdgezondheidszorg. Ik geef je hier alle uitleg over.

Dag 6

Waarschijnlijk hebben jullie als gezin al een mooi ritme met elkaar gekregen in het voeden en de verzorging van je baby én wordt je steeds mobieler en ga je zelf weer wat aan rommelen in je huis. Gek hè dat ik 8 dagen een stukje van je huishouding over neem. Maar geen probleem, dit hoort bij mijn werk en doe dit met plezier. Voel je je hier vooral niet bezwaard om.

Dag 7

Dag 7 alweer, vaders niet te vergeten natuurlijk in de kraamweek. Ook om jullie denk ik. Wil je even met je baby onder de douche, heerlijk toch! Kijk en daarom adviseer ik een zwembroek in huis te halen, mocht je niet zo´n zwemmer zijn en je deze nog niet hebt.

Dag 8

Als alles goed gaat met jullie als gezin dan sluiten we vandaag de zorg af. Je verloskundige is afgelopen week een paar keer geweest of zal vandaag misschien nog komen. Dan zal ze ook de zorg afsluiten. Ik geef jullie vandaag nog de laatste adviezen over waar je terecht kan met vragen in en rondom de zorg van je baby. Mijn werk zit er voor nu bij jullie op en hoop dat jullie kunnen terug kijken op een fijne week!